Reçete Kontrol ve Provizyon Sistemi Kullanıma Açıldı

Reçete Kontrol ve Provizyon Sistemi Hakkında...

Kamu kurumlarının serbest eczanelerden ilaç alımındaki yeni uygulamalar 10 Şubat 2005 tarihi itibariyle başlamıştır. Maliye Bakanlığı'na bağlı konsolide bütçeye tabi kurum ve kuruluşların kullandıkları provizyon sistemi olmaması nedeniyle, konsolide bütçeye tabi kuruluşlarda kullanılmak üzere T.E.B.'nin  “Reçete Kontrol ve Provizyon Sistemi”nde gerekli güncellemeler yapılmış ve kullanıma açılmıştır.

Sistemde konsolide bütçeye tabi kuruluşların reçeteleri kaydedilip, reçete arkası dökümlerin ve kurumlara fatura edilecek listelerin alınması sağlanmıştır. Reçete arkası dökümleri ve kurum listelerinde kamu ıskontoları da ayrı bir hanede gösterilecektir.

Sisteme, "https://www.teb.org.tr/eczane" veya https://213.139.228.230/eczane” adreslerinden (linklerinden) giriş yapılmaktadır. Birliğimiz tarafından her eczane için “Kullanıcı Adı” ve “Kullanıcı Şifresi” hazırlanmış olup, ekte gönderilmektedir. Eczacılar, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresini Bölge Eczacı Odalarından temin edeceklerdir.

Kullanıcı adı ve şifresini yazarak programa giren eczacıların;

* Reçete giriş kısmına , hastaya ait T.C. Kimlik Numarası nı girmeleri gerekmektedir.

*Hastaya ait T.C. Kimlik Numarası yoksa sadece T.C. Kimlik Numarası yerine “ 2” yazarak reçete oluşturabilirler. “ 2” sadece hastaya ait T.C. Kimlik Numarası olmaması durumunda kullanılacaktır. Hasta T.C. Kimlik Numarası girilmemesi durumunda sadece o reçete için provizyon alınabilecek ancak liste alınamayacaktır.

Aydın Eczacı Odasıe Kullanıcı Adları :

*09 + (Oda Sicil Numarası) Örneğin (090999)

*İlk şifre bütün üyelerimiz için "12345678"dir.

*Sisteme giriş yapıldıktan sonra şifrenizi lütfen değiştiriniz.

TEB Reçete Kontrol ve Provizyon Sistemi zorunlu olmayıp isteyen meslektaşlarımız yararlanacaktır.

TEB Reçete Kontrol ve Provizyon Sistemine Girmek İçin Tıklayınız