SGK ÖDEMELERİ HAKKIN DA BİLGİLENDİRME...

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen hafta eczanelere yapılması gereken kan ürünü ve katılım payı ödemeleri, teknik bir hatadan dolayı yapılamamış olması nedeniyle, Birliğimiz tarafından, bu ayın 15’inde yapılacak ana ödemelerde de herhangi bir gecikme yaşanmaması için gerekli temaslarda bulunulmuştur.

Kurum yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ara ödemelerde gecikmeye yol açan teknik aksaklıktan ötürü ancak, hafta sonu, illerden bilgilerin alınarak Bütçe ve Muhasebe Dairesi Başkanlığına aktarıldığı ve muhasebe birimi tarafından da bankalara aktarımın Çarşamba gününe kadar tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiği bilgisi alınmıştır.

Bu durumda, SGK ödemeleri, yaşanan teknik aksaklıktan dolayı, bu aya özgü olarak 2 (iki) günlük bir gecikmeyle 17.07.2009 Cuma Günü eczacıların hesaplarına aktarılacak olup, ayrıca, Kurum ile yapılan görüşmelerde, katılım payı ödemesi olarak, yaklaşık 26 Milyon TL’lik tutarın 14.07.2009 Salı günü bankalara aktarılacağı ve 16.07.2009 Perşembe Günü eczacılarımızın hesaplarında olacağı bilgisi alınmıştır.

Tüm üyelerimize duyurulur.