KONSOLİDE BÜTÇEYE TABİ REÇETELERİN EKİNDE BULUNAN SEVKLERİN İLGİLİ BİRİMLER TARAFINDAN ONAYLANMASI HAKKINDA...

Değerli meslektaşlarımız;

23.10.2008 tarhinde yürürlüğe girmiş olan Tedavi yardımına ilişkin Uygulama Tebliği (Sıra No: 6) Madde 2.4 Sevk İşlemleri başlığı altında ; devlet memurları ve bakmakla yükümlğü oldukları kişilere ait sevk işlemlerinin uygulama şekli  belirtilmiştir;
     ‘ Aile hekimliği uygulaması bulunmayan illerde, memurlar varsa kurum tabibine gönderilecek, kurum tabibinin gerekli görmesi halinde ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumuna sevk edilecektir. Kurum tabibi bulunmadığı takdirde memurlar belediye sınırları ve mücavir alan içinde bulunan birinci, ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurum veya kuruluşuna doğrudan başvurabilirler. Kurum hekimliği veya diğer birinci basamak sağlık kuruluşundan ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumlarına yapılacak sevk işlemlerinde hastane ve hekim adı belirtilmez.
          Memurun bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri, kurum hekimliğine veya belediye sınırları ve mücavir alan içerisindeki birinci, ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına doğrudan veya sevkli olarak başvurabilirler
       Sevk işlemleri, şehir içi sevklerde 3 (üç) işgünü, şehir dışı sevklerde 5 (beş) işgünü geçerlidir.’
       Konsolide bütçeye tabi kurumlardan odamıza verilen bilgiye gore;  Sevklerin ilgili birimler tarafından (reçeteyi yazan hekim ve kurum tarafından ) eksiksiz olarak doldurulmuş ve onaylanmış olması gerekmekte olup  aksi takdirde  Muhasebe Müdürlüğü tarafından  kuruma iade edilmektedir.
      Tüm üyelerimizin bilgisine sunulur.