YEŞİL KART İTS UYGULAMALARI HAKKINDA!!!

Yeşil Kart, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde olmadığından dolayı ilaç kutusu üzerinde varsa kupür, barkod ve karekodlar reçetelere eklenecektir.

Karekod İçeren İlaç Listesi” de Java dökümlerine ilave edilerek faturalarla beraber gönderilecektir.

Karekodlu İlaçların İTS’ye Bildirimi Nasıl Yapılacaktır?

Eczacı öncelikle bir yeşil kartlıya ait karekodlu ilaçların yer aldığı reçetesini kayda alırken uygulamadaki "Karekod" kutucuğunu işaretler.  Daha sonra eczane yazılımlarını kullanarak İTS’ye bildirimlerini yapar.  Ardından Döküm ekranındaki "Karekod Bilgisi Getir" tuşunu karekod içeren her reçete için kullanarak bildirimini yapmış olduğu karekod ilaç adetlerini bilgisayarındaki döküm listesine ekler.  Döküm listesini yazdırdığında da reçete listesinin arkasından karekodlu ilaçların yer aldığı reçetelere ait bir liste çıkar. Liste hastanın kimlik numarasını, hasta adını, reçete işlem numarasını, ilaç adlarını, ilaç adetlerini ve karekodlu ilaç adetlerini içermektedir.