"YEMEN'E UMUT OL" KAMPANYASI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız;

Birliğimize T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen "Yemen'e Umut Ol Kampanyası" konulu yazı ile,

Birleşmiş Milletlerin raporlarına göre Yemen'de süregelen iç çatışmalar neticesinde 29 milyon ülke nüfusunun % 75'ine tekabül eden 22 milyon kişinin insani yardıma muhtaç hale geldiği, 11.3 milyon kişinin gıda eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle mücadele içinde olduğu, 3 milyon kişinin ülke içinde açıkta kaldığı ve yetersiz beslenme, temiz suya ulaşamama v.b nedenlere bağlı olarak 5.8 milyon çocuğun acil insani yardıma muhtaç olduğu; bu kapsamda, Başkanlık Makamı'nın 12.11.2018 tarih ve 12028 sayılı Olur'u ile Yemen halkına ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatıldığı bildirilmektedir.

Yemen'e Umut Ol Kampanyası hakkında bilgi ve yardımlarınızın gerçekleştirilebileceği hesap numaraları ekte yer almakta olup, bilgilerinizi rica ederiz.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Yazısı