BAĞ-KURdan TAVANİC İ.V. 500 mg Enfüzyon Çözeltisi İsimli Preparat Hakkında  (01-01-2006)
BAĞ-KURdan TAVANİC İ.V. 500 mg Enfüzyon Çözeltisi İsimli Preparat Hakkında Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın Bağ-Kur İl Müdürlüklerine gönderdiği 27.08.2004 tarih, B13.1.BKG.012.00.00/03-2434 sayılı yazıda, Aventis Pharma San.veTic.Ltd.Şti.ürünlerinden “TAVANİC İ.V. 500 mg Enfüzyon Çözeltisi” isimli preparatın mevcut onaylı endikasyonlarına; -Prostatit: Escherichia coli, enterococcus faecalis ya da staphylococcus epidermisin neden olduğu, -Hastanede edinilmiş pnömoni: Staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa, serratia marcescens, escherichia coli, klebsiella pneumoniae, enterobacter aerogenes, haemophilus influenzae ya da streptococcus pneumoniae, rapor edilen ya da şüphelenilen patojenin pseudomonas aeruginosa olması halinde bir anti-psödomonal betalaktam ile kombine tedavi önerilir.” İle, “TAVANİC 500 mg Tablet” isimli preparatın mevcut onaylı endikasyonlarına; -“Prostatit: Escherichia coli, enterococcus faecalis ya da staphylococcus epidermisin neden olduğu” şeklindeki endikasyon ilavesinin yapıldığı bildirilmektedir.