Isı Nem ve Tabela Uygulamaları İle İlgili Yönetmelik Değişikliği Hakkında!!!  (12-01-2018)

Değerli Meslektaşlarımız;

11 Mart 2017 tarih ve 30004 sayılı Resmi Gazete’de “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte” değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlanmıştı.

Yönetmelik metni aşağıda yer almakta olup; yönetmeliğin yayımlandığı tarih olan 11 Mart 2017 tarihinden itibaren yeni eczane açan veya nakil yapan meslektaşlarımızın aşağıdaki konuyla ilgili eksikliklerini gidermeleri rica olunur.

“Kritik durumlarda uyarı verecek erken uyarı sisteminin ve geriye dönük hafıza kaydı bulunan termometrenin” ve “özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levhanın” bulundurulması gerektiği, mevcut eczaneler için yürürlük tarihinin 31/12/2018 olduğu tüm üyelerimizin bilgisine sunulur.

Yapılacak olan denetimlerde sıkıntı yaşamamak adına şuan bu yükümlüğü yerine getirmek durumunda olan meslektaşlarımızın konuyla ilgili eksikliklerini tamamlamaları önemle duyurulur.