TEB. 21 Bölge Aydın Eczacı Odası

 


KORONAVİRÜS'E KARŞI BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!

                 KORONAVİRÜS'E KARŞI BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!

               Değerli Meslektaşlarımız;

            Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (Covid -19 ) salgını ile mücadelede en önde özveriyle görev yapan, canı pahasına sağlık hizmeti sunan, buna rağmen alkış beklerken, tacize varan denetimler ve cezalarla boğuşan, yetmezmiş gibi mesleğimizin haksız cezalar sonucu ifşalarla itibarsızlaşmasına varan, zaman zaman linç kampanyasına dönüşen zor bir süreci yaşıyoruz.

            Ancak biz eczacılar her şeye rağmen ettiğimiz Eczacılık Yemini’ne bağlı olarak çalışmaya devam ettik ve bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam ediyor olacağız.

            Odamız olarak bizler de hem sizlerin sesi olarak yaşanan olumsuzlukları en aza indirmenin hem de sorun ve beklentilerimizi ilgili mercilere ulaştırmanın ve çözüm üretmenin gayreti içinde olduk. Bunun yanında sizlerin sahadaki değerli çalışmalarına aşağıda bir kısmını takdirlerinize sunduğumuz katkıları vermenin gayreti içinde olduk:

            -İl Sağlık Müdürlüğü’müzün olurlarıyla Eczane çalışma şeklinin nöbetlerde eczane içine hasta kabul edilmeden, normal mesai saatlerinde ise en az sayıda hasta olacak şekilde düzenlenmesi ve mesai saatlerinin yeniden belirlenmesi.

            -Eczanelerimizin düzenli dezenfekte edilmesi

            -Bu zorlu süreçte farklı kurumlar tarafından yapılan denetimlerin, girişimlerimiz sonucu bir kısmının durdurulması, bir kısmının olumsuz etkilerinin azaltılması veya ortadan kaldırılması.

            -Haksız yere verilen para cezası işleminin iptali için gerekli hukuki desteğin sağlanması.

            -Eczacılarımız ve çalışma arkadaşları için koruyucu gözlük temini.

            -Türk Eczacıları Birliği’nin katkılarıyla her eczaneye birer paket maske temini.

            -Üyelerimizin bu süreçte ihtiyaç duyabileceği farklı afişlerin hazırlanarak ulaştırılması.

            -Görsel ve yazılı yerel basında yoğun bir şekilde yer alarak savunuculuk çalışmaları yapılması.

            -Belki de en önemlisi;

            Koronavirüs (Covid-19) destek paketi:
            Covid -19  pandemisi  nedeniyle karantinaya alınarak  kapalı kalmak  durumundaki  eczanelere yönelik olarak Türk Eczacıları Birliği tarafından 5.000 TL nakdi yardımı da kapsayan ekonomik destek paketi açıklanmıştır.
Bu sürenin sonunda eczanenin kapalı kalması veya mesul müdür marifetiyle çalışmak zorunda kalması durumunda Odamız tarafından aylık 5.000 TL nakdi destek verilmesine karar verilmiştir. 
Ayrıca dağıtım kanalları ile ekonomik ve Kurumlarla bürokratik  işlemlerin yürütümü  konusunda destek sağlanacaktır.

Sizlerden aldığımız güçle hep daha iyisini yapmanın gayreti içinde ve daima yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyor, hepinize sağlıklı günler diliyoruz.                                                                                                   

             Saygılarımızla.                                                                                              Ecz. Sefa KARAARSLAN

                                                                                                                                                BAŞKAN

 

AYDIN ECZACI ODASI

AYDIN ECZACI ODASI