Medula Eczane Sistemi’nde Yayımlanan İTS Planlı Kesintisi Duyurusu Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 04.07.2022 tarihinde Medula Eczane Sistemi’nde yayımlanan “İlaç Takip Sistemi (İTS) Planlı Kesintisi Hakkında” konulu duyuru aşağıdaki şekildedir;

“Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yayınlanan 28.06.2022 tarihli duyuruda; yeni İTS servislerinin devreye alınacağı, bu sebeple de 08.07.2022 saat 19:00 ile 11.07.2022 saat 23:59 arasında İlaç Takip Sisteminin hizmet veremeyeceği belirtilmiştir. Bu süre içerisinde; uygulamadan kaydedilen reçetelerin karekod bilgileri, İTS Karekod İşlemleri menüsünden sisteme girilecek ve listeleme aşamasında bırakılacaktır. (Listele tuşuna tıklanarak) Bu reçetelerin İTS Satış Bildirimi ve Karekod Sonlandırma işlemleri İlaç Takip Sisteminin faaliyete geçmesini takiben gerçekleştirilebilecektir. Listeleme aşamasında bırakılan reçetelere ait sonlandırma işlemleri, uygulama üzerinden karekodların tekrar okutulmasına gerek kalmaksızın tamamlanabilecektir. Kesintinin yapılacağı tarih aralığında; İTS den karekod durum kontrolü yapılamayacağından, 08.07.2022 saat 19:00 öncesinde kayda alınan reçetelerin silinmesine İTS nin yeni servisleri devreye alındıktan sonra izin verilebilecektir. Bilgilerinize.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.