GİB PORTAL ARACILIĞI İLE FATURA OLUŞTURMA İŞLEMLERİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği Üzere,

2018 hesap dönemi brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1/1/2020 tarihinden itibaren, 2018 veya 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1/7/2020 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçmek zorundadırlar.

E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların vergiler dâhil toplam tutarı vergi mükelleflerine yapılan satışlarda 5.000 TL’yi, vergi mükellefi olmayanlara yapılan satışlarda ise 30.000 TL’yi aşması halinde GİB üzerinden kesmesi zorunludur.

E-arşiv faturalar 2 yöntemle kesilebilmekte olup,

Birinci Yöntem:

GİB portal üzerinden üzerinden https://earsivportal.efatura.gov.tr/intragiris.html adresinden interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirilebilmektedir.

İkinci Yöntem: Entegratör firma aracılığı ile fatura kesilebilmektedir.

GİB portalı üzerinden fatura kesmek isteyen meslektaşlarımız ekte yer alan sunum ve bilgi notlarından  işlem basamaklarını takip ederek faturalarını kesebilirler.

Tüm Üyelerimizin bilgisine sunulur

GİB PORTAL ÜZERİNDEN E-ARŞİV/FATURA OLUŞTURMA İŞLEMLERİ SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

E-ARŞİV/FATURA UYGULAMA İŞLEMLERİ BİLGİ NOTU İÇİN TIKLAYINIZ...

E-ARŞİV/FATURA OLUŞTURMA İŞLEMLERİ BİLGİ NOTU İÇİN TIKLAYINIZ...