HATIRLATMA!! CORONAVİRÜS SALGININA YÖNELİK TEDBİRLER HAKKINDA!!!

Değerli  Meslektaşlarımız;

​       Coronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında hastanelerden sonra hastaların en çok uğradığı ve bulaş riskinin yüksek olduğu eczanelerde eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın sağlık hizmet sunumunu sürdürebilmeleri için aşağıdaki tedbirlerin alınması İl Sağlık Müdürlüğümüzün tensipleri ile kararlaştırılmıştır.

1-Nöbetlerde eczane içine hasta alınmaksızın ilaç hizmet sunumunun verilmesi.

2- Normal mesai saatlerinde en az sayıda hasta kabul edecek şekilde düzenleme yapılarak ilaç hizmet sunumunun sürdürülmesi.

3- Hastaların bekledikleri süre zarfında birbirleri arasındaki güvenli mesafelerin en az 1 metre olmasının sağlanması.

4- Mesai saatlerinin 24/03/2020 Salı günü itibariyle ikinci bir duyuruya kadar  (Merkez ve Nazilli İlçemiz için) 09:00 – 18:00 olarak belirlenmesi, ilçe temsilciliklerinin daha önceki uygulamalara göre hareket etmesi.

5- Eczanede hizmet sunumu esnasında cerrahi maske ve koruyucu gözlük kullanılması ancak eldiven kullanılmaması (ellerin sık sık sabunla yıkanarak ve/veya el antiseptiği kullanılarak hijyenin sağlanması).

6- Eczane zemininin ve çalışma alanlarının ( banko, klavye , masa, kapı kolu, pos cihazı, cep telefonu vb. ) seyreltilmiş Sodyum Hipoklorit çözeltisi (Çamaşır Suyu) ile belli aralıklara silinmek suretiyle dezenfekte edilmesi.

7- Eczane içinin havalandırılmasına dikkat edilmesi, klima filtrelerinin periyodik olarak temizlenmesi.

Sağlık ordusunun birer neferi ve yaptığımız Eczacılık Yeminine bağlı olarak halkımızın sağlının korunmasında her daim hazır ve sağlıklı olabilmek adına öngörülen tedbirlere uygun davranılması tüm üyelerimize önemle duyurulur.