EGE ECZACI ODALARI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

EGE ECZACI ODALARI DANIŞMA KURULU ESKİŞEHİR TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

4 Temmuz 2020 tarihinde Eskişehir Eczacı Odası ev sahipliğinde düzenlenen, Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı sonrası aşağıdaki sonuç bildirgesi kaleme alınmıştır.

1-SGK protokol görüşmeleri ile ilgili olarak aşağıda yazılı maddelerin göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz.

1. a) Eczanelere ek iş yükü getirecek ve eczacılarımıza ciddi sorumluluklar yükleyecek olan manuel reçetelerin ve evrakların taranarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na gönderilmesi uygulaması protokolde yer bulmamalı.

2.

3. b) Sıralı ve kotalı dağılım reçeteleri kamu yararı güden bir uygulama olup, bu uygulamadan kesinlikle vazgeçilmemeli.

1. c) Protokolün 5.3.9 maddesi ile ilgili düzenleme yapılmalı ve bu kapsamda hatalı reçeteler gerçeğe aykırı reçete kapsamında değerlendirilmemeli.

d) Meslektaşlarımızın pandemi sürecinde göstermiş olduğu üstün çabanın karşılığı olarak yapılacak protokolde en azından bir sene boyunca hiçbir eczanenin iskonto uygulamaması ve hizmet bedelinin en üst baremden verilmesinin sağlanması.

2-KKI vermeyen veya eksik veren ilaç firmaları ile ilgili eylem planı oluşturularak izlenecek yol haritası belirlenmelidir.

3-Eczaneler için ertelenmiş olan KVKK ile ilgili gerekli çalışmalar ivedilikle tamamlanmalıdır.

4-TEB iştiraklerinin çağa uygun ve ihtiyaçlara cevap verir hale gelmesi, faaliyetlerin odalara ve üyelere daha iyi ve anlaşılır şekilde aktarımı için gerekli çalışmaların yapılması.

5-Pandemi de, yaşanması olası ikinci dalga durumunda uygulanacak eylem planı şimdiden hazırlanmalı ve odalar ile koordineli çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıca pandemi süreci ve sonrası değişen dünya düzenine mesleğin ayak uydurması adına çalışmaların hızlandırılması elzemdir.

6-Meslek birlikleri yasa tasarısı ile meslek örgütlerinin seçim sisteminde ve yapısında yapılmak istenen değişiklikler konusundaki çalışmaları TEB yakından takip etmelidir. Genel anlayış olarak birliğimizi ilgilendiren her türlü yasa tasarısı birliğimizin görüşü alınarak yapılmalıdır.

Saygılarımızla,

TEB 3.BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI