D Vitamini Preparatları Hakkında!!

Değerli Meslektaşlarımız;

TİTCK’nın ilaç üretici firmalara göndermiş olduğu D vitamini içeren preparatlara yönelik prospektüs değişikliği ile ilgili duyuruya göre;

Enjektabl formdaki ürünlerin KÜB/KT’sinde ‘oral’ ibaresi kullanılamaz ifadesine istinaden oral olarak kullanılması mümkün değildir. Enjektabl formdaki ürünler sadece ‘D vitamini eksikliğinde sadece gastrointestinal emilim bozukluğu’ olan hastalarda parenteral kullanımda ödenebilecektir.

D vitamini içeren Oral Uygulanan Ürünler İçin;  KÜB endikasyonu olan “D vitamini eksikliği tedavisinde, idamesinde ve profilaksisinde endikedir.” Teşhislerinde ödenmesinde bir değişiklik yoktur.

Parenteral Formların Prospektüs değişiklik tarihleri aşağıdaki gibi olup ‘D vitamini eksikliğinde sadece gastrointestinal emilim bozukluğu’ teşhisi ilgili tarihten sonra aranmaya başlanacaktır.

Monovit D3 Ampul   30.10.2020

Devit-3 Ampul          12.11.2020

Tera-D3 Ampul         12.11.2020

Selovita D3 Ampul   18.11.2020