Ketax 500 mg/10ml Enjeksiyonluk/ İnfüzyonluk Çözelti’nin Satış Blokajının Kaldırıldığı Hakkında TİTCK Duyurusu

Ketax 500 mg/10ml Enjeksiyonluk/İnfüzyonluk Çözelti’nin Satış Blokajının Kaldırıldığı Hakkında TİTCK Duyurusu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 25 Aralık 2020 tarihinde (bugün) “Tüm Sağlık Kuruluşlarının Dikkatine” başlıklı yayımlanan duyuru aşağıdaki şekildedir;

“Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu “Ketax Enjeksiyonluk/ İnfüzyonluk Çözelti 500 mg/10ml” adlı ürünün 003002 (SKT:02.2022) parti numaralısı ile ilgili olarak TÜFAM’ a iletilen bildirimler nedeniyle gerekli değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar tedbir amaçlı olarak mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulmasının önem arz ettiği 27.07.2020 tarihinde duyurulmuştu. Adı geçen ürünün 003002 (SKT:02.2022) partisi yapılan inceleme ve analizler sonucunda uygun bulunmuş olup, söz konusu partiye ait satış blokajının kaldırıldığı hususu ilgili sağlık mesleği mensuplarına önemle duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.