MOR VE TURUNCU REÇETE KARŞILARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR HK

Değerli Meslektaşlarımız,

SGK Protokolü uyarınca Odamız tarafından mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçların üst limitli ve sıralı olarak tevzisi yapılmaktadır.

Mor reçeteye yazılması zorunlu kan uyuşmazlığında kullanılan Anti-D immunglobulin preparatları limit dışı olarak her eczane tarafından karşılanabilecektir.

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ilimiz genelinde kan ürünü onayları odamız tarafından yapılacak olup, nöbet esnasında gelen kanamalı ya da yatan hasta reçetesi dışında karşılanan kan ürünü reçetelerinin onayı kesinlikle yapılmayacaktır.

Reçetenin onaylanması için ilaçları teslim alan kişinin kendi el yazısı ile;

………. Adet ………. Kutu …………………………………… isimli ilacı ………………………………………. Eczanesinden teslim aldım; altına da T.C. İsim, Soyisim, Telefon ve imza

şeklinde yazı alınıp tarafımıza ibraz edilecektir.

Reçete sahibi ya da birinci derece yakını dışındaki kişiler tarafından getirilen reçetelerin onayı kesinlikle yapılmayacaktır.

Tüm Üyelerimize önemle duyurulur.