TEB. 21 Bölge Aydın Eczacı Odası

 


OKSAPAR İSİMLİ İLAÇ HAKKINDA

OKSAPAR İSİMLİ İLAÇ HAKKINDA


        Oksapar isimli ilaca ilişkin Ecza Depolarına gönderilen bir yazıda 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirtilmiş olan kamu kurum ıskontosunun uygulanmayacağı ifade edilmişti. Hastalarımızın ilaca erişiminde çok ciddi sorunlar yaratacak bu duruma ilişkin ilgili firmanın yetkilileri ile irtibata geçilmiştir.


        Firma Genel Müdürü ile yapılan görüşmede, başta hayati öneme haiz bu ilacı kullanmak durumunda olan hastalarımızın ve meslektaşlarımızın mağduriyet yaşayacağı ifade edilmiş ve bu uygulamadan vazgeçilmesi talebimiz aktarılmıştır. Konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyen firma yetkilisi talebimizi acilen yönetim kurullarında değerlendireceklerini iletmiştir.


        Yerli ilaç sanayimizin önemli temsilcilerinden biri olan ilgili firmadan Birliğimize yapılan bilgilendirmeye göre, kamu kurum ıskontosu uygulanmadan depolara gönderilen ürünlerin geri toplatılacağı ve kamu kurum ıskontosu uygulanarak ürünlerin tekrar ecza depolarına gönderileceği belirtilmiştir.


        Bu durumda olan ilaçlara ilişkin diğer tüm ilaç firmalarının aynı hassasiyet ve sorumluluk duygusu ile davranmalarını bekliyoruz. Bu ilaçlar hakkındaki çalışmalarımız devam edecek olup kamu kurum ıskontosu uygulamasının yarattığı sorunların çözümü için Bakanlık, Kurum ve ilaç sanayi nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz.


        Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

 

AYDIN ECZACI ODASI

AYDIN ECZACI ODASI