Sağlık Bakanlığının Muafiyet Raporları ile İlgili Açıklaması

35.A.00 22.08.2006 004371

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 81 İl Valiliği’ne ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına göndermiş olduğu 26.06.2006 tarih 12289 sayılı genelge ile;
29.04.2006 tarih 26153 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2006 Mali Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin (Sıra No:6) 20.07.1 maddesi ile 06.04.2006 tarihli ve 26131 sayılı yönetmeliğin 22. maddesi doğrultusunda ilaç kullanımı ve hasta katılım payı için sağlık kurumlarınca verilecek raporların ilgili tek uzman tabip tarafından düzenlenmesi ve kurum baştabibi onayı ve kurum mührünün bulunmasının yeterli görüldüğü belirtilmiş olup, ilaç kullanımı ve hasta katılım payı muafiyeti için sağlık kurumlarınca verilecek raporların formatı gönderilmişti.

Ancak söz konusu rapor formatları ile ilgili olarak yaşanan kargaşanın önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne göndermiş olduğumuz yazılarda İlaç Kullanım ve Muafiyet Raporlarının hangi koşullarda geçerli olacağı konusunda bilgi istendi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Birliğimize gönderilen 16.08.2006 tarih 15445 sayılı yazı ekte sunulmuş olup, Tedavi Yardımına ilişkin Uygulama Tebliği 12.7 maddesindeki hükümler saklı kalmak kaydıyla Tebliğde kullanım dozunun belirtilmesi zorunlu tutulan ilaçlar haricindeki ilaçlar için düzenlenecek İlaç Kullanımı ve Hasta Katılım Payından Muaf İlaç Raporlarında “kullanım dozu” ve “adedi” bölümlerinin doldurulmasına gerek olmadığı belirtilmiştir

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Ecz.Erdoğan ÇOLAK

Eki1