SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ECZANELERE HİJYEN KONUSUNDA YAZISI:

AYDIN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’nün  8.09.2006 tarih ve 5430/672 sayılı odamıza göndermiş olduğu yazıya istinaden İl genelindeki eczanelerde kedi, köpek vb. evcil hayvan bulundurulduğu ve beslendiğinin görülmekte  olduğu belirtilmiştir.

6197                            İlgili yazıda 6197 Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanun’un 25 Kasım 1999 tarihli 23887 Resmi Gazetede yayımlanmış “Eczaneler ve Eczacılar Hakkında Yönetmelik” te değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 4/1 maddesi gereğince İyi Eczacılık Uygulama Kılavuzu’nun, Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri başlıklı 4. maddesinde Eczanelerin temiz ve düzenli olması gerektiği açıkça belirtilmiştir.

Eczanelerde bulundurulan kedi köpek vb. hayvanların eczane hijyenik ortamını bozmaları, ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri ile temas etme olasılığı nedeniyle hayvan bulundurulmaması veya beslenmemeleri konusunda bazı eczanelerin uyarıldığını belirtmişlerdir. Bu konuda tüm eczacıların titiz davranarak eczane hijyenin uygun şartlarda olmasının da eczacılara hatırlatılmasını belirtmişlerdir.

Tüm Eczacılarımıza duyurulur.