YURTDIŞI SİGORTALILARI İÇİN REÇETE LİSTESİ

35.A.00
25.09.2006

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı’nın Birliğimize gönderdiği 18.09.2006 tarih ve 53283 sayılı yazısı ile, Birliğimiz tarafından gönderilen 25.05.2006 tarih ve 2848 sayılı, Yurtdışı Sigortalılarına ait reçetelerin provizyon sistemlerinden karşılanmasında yaşanan problemler ve reçetelerin fatura edilmesinde istenen fatura listeleme örnek belgesinin çok sayıda detay içermesi hakkındaki yazıya, Kurum Yurtdışı İşçi Hizmetleri Daire Başkanlığından gelen cevap bildirilmektedir.

Şöyle ki; yurtdışı sigortalılarının, Kurum mevzuatına göre sağlık hizmetlerinden yararlanmaları esnasında Kurum ve sağlık hizmeti veren kuruluşlarda provizyon sistemine henüz kaydı yapılmamış olduğundan 06.03.2006 tarih 8-30 Ek sayılı Genelgenin eki Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım Belgesi örnek listesinin geliştirilerek kullanılmasının Kurum Sağlık İl Müdürlüklerine duyurulduğu;

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sağlık sigortası yardımlarından yararlandırılan kimselere ait reçete muhteviyatı ilaçlarının, eczaneler ile Kurum arasında yapılmakta olan taslak protokol eki Reçete Listesine uygun olarak Yurtdışı İşçi Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen listesinin de içerik olarak aynı detayı içerdiği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Ecz.Erdoğan ÇOLAK

Eki: 3