Sayın Eczacı,
06/02/2004 Tarihli 2004/6871 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Yürürlüğe konulan “Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar” da değişiklik yapılmasına ilişkin karar metninde yer almayan ve değişikliklere ilave edilmesi gereken bir madde için Sağlık Bakanlığı Özel Kalemi ile Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne ekte yer alan dilekçeleri doldurarak faks çekilebilecektir.
Yürürlükteki ilgili karar ve yapılması öngörülen değişiklikler metnine önceki haberimizden ulaşabilirsiniz.
2004 Yılında çıkartılan ilgili fiyat kararnamesinde ilacın fiyatı arttıkça biz eczacıların meslek hakkı olan kar oranı da ters orantılı olarak düşmektedir. Bu kararnamede perakende satış fiyatı 200YTL. nin üzerinde olan ilaçlardaki meslek hakkımız %10 olarak belirlenmiştir.
Bu grup ilaçlarda kamuya yaptığımız indirimler (%3, %3.5, %4, %4.5 eczacı iskontosu) ve gelir vergisinin de hesaba katılmasıyla, kar marjı artık zarar marjı olmaktadır. Bu şartlar altında, 200 YTL. üzerinde verilen ilaçları hastalarımıza verememe durumuna gelmiş bulunmaktayız.
İlaç Fiyat Kararnamesindeki değişiklikler gündemdeyken eczacılara yapılan bu haksızlığa karşı çıkarak ve eczacı meslek hakkımızın arttırılması için yetkili ve sorumluları uyarmak amacıyla aşağıdaki faks metnini fakslayabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı Özel Kalem : 0 312 431 48 79
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Md.: 0 312 309 71 18

BAŞKANIMIZ ECZ.SEFA KARAARSLAN'IN TEB 45. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE TOPLANTI...
