ORTAK PROVİZYON SİSTEMİNDE YER ALAN DUYURUYA RAĞMEN 2. BİR DUYURUYA KADAR REÇETELERİN SİLİNMEMESİ

Ortak Provizyon Sistemi tüm yurtta bugün çalışmamıştır. Provizyon sisteminde açıklanan bir mesajda 25.01.2007 tarihinde yayımlanan tebliğ farklılıkları genelgesinin uygulama tarihi başlangıcının 25.01.2007 olarak belirtilmiş olması sebebiyle 25 Ocak'tan sonraki reçelerin silinerek 29.01.2007( bugün ) tekrar girilmesi gerektiği yazılmıştır. Ancak geriye yönelik böyle bir uygulamanın anlamsızlığı ve karşılanmış reçetelerde yaşanacak zarar ve sıkıntı üzerine TEB Genel Sekreteri Erdoğan Çolak ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde henüz bakanlıkla bu konu üzerinde görüştüklerini ancak henüz olumlu bir yanıt alınamadığını belirtmişlerdir. TEB nin bakanlıktan alacağı cevabı bekleme aşamasındayız. Gelişmeler derhal ilan edilecektir.

Tüm eczacıların web sayfamız TEB Haberleri bölümünde yayımlanmış olan genelgeleri inceleyerek reçeteleri karşılarken dikkat etmeleri gerekmektedir. Genelgedeki değişiklikler konusunda açıklamalar  çalışılmakta olup dikkat edilecek hususları ilan edilecektir.

Ortak provizyon sisteminde reçetelerin silinerek, tekrar işlenmesine ilişkin yer alan duyuru hakkında itirazlarımız, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ ne iletilmiştir. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ nin genelgenin yürürlülük tarihinin 01 Şubat 2007 tarihine ertelenmesi için ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimleri devam etmektedir.

Bu nedenle, Odamızca yapılacak ikinci bir duyuruya kadar anılan reçetelerin provizyon sisteminden silinmemesi ve gelişmelerin takip edilmesi duyurulur.