ÇOK ÖNEMLİ! 6 SIRA NO’LU TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ SON ŞEKLİ:

TÜM GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLERİN DE 29/04/2006 TARİHLİ 26153 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞ OLAN 6 NO’LU TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN TEBLİĞ’İN ÜZERİNE İLAVE EDİLİP  DÜZELTİLEREK HAZIRLANAN TEBLİĞİN SON ŞEKLİ:

NOT: Son değişiklikler mavi renkli yazı ile belirtilmiştir.

En önemli değişiklik enjektabl preparatlarda 5 günlük doz’a inilmesi, 12.4 maddesi yani raporlu ilaçlar dışındaki ilaçlar reçetede en fazla dört kalem ilaç ve her kalemden bir kutu ilacın verilebilmesidir.(parenteral ve topikal formlar dışında) Yine tebliğdeki ifade yetersizliği sebebiyle 7 günlük doz kavramı çıkartıldığından, Aynı eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki en küçük ambalaj formlarından bir tanesinin bir kutu olarak verilmesi uygulaması maddesi sebebiyle her kalem ilacın piyasadaki en küçük ambalaj olarak verilmesi uygun olacaktır. Bu konuda görüşmeler devam etmekte olup gelişmeler derhal ilan edilecektir. Anemi, reflü, gis ülseri, yanık teşhislerinde 1 aylık doz uygulaması, taburcu reçetelerinin 1 aylık dozda verilebilmesi, menopoz ilaçlarının 3 aylık dozda raporsuz verilebilmesi(ilgili uzman)eskisi gibi yeni tebliğde de aynen uygulanabilecektir.

Tebliğ hükümleri 1/02/2007 Perşembe günü yürürlüğe girmektedir.

İndirmek İçin Tıklayınız