Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Yeşil Kart İlaç ve Eczane Uygulamaları Konulu YENİ Genelge

ÖNEMLİ

T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Yeşil Kart İlaç ve Eczane Uygulamaları” konulu 17.01.2005 tarih 01100 sayılı Genelge yayınlanmıştır.

Genelge hükümleri uyarınca;

- Reçete yapan eczaneler reçeteleri öncelikle ve özellikle Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Sağlık Yardımı Denetim Programı provizyonundan sonra yapacaklardır. Ancak veri tabanına girilmemiş olması veya teknik aksaklıklar dolayısıyla provizyon alınamayan reçeteleri 1 Şubat 2005 tarihine kadar manuel sistemle yapabileceklerdir. Ayrıca niçin provizyon alınamadığını reçete arkasına belirteceklerdir.

- Eczaneler 1 Şubat 2005 tarihinden sonra provizyon almadan kesinlikle reçete yapmayacaklardır.

- Eczaneler 1 Şubat 2005 tarihine kadar aynı hastaya 15 gün içinde düzenlenmiş sonraki reçeteleri de sistemden provizyon almadan kesinlikle yapmayacaklardır.

[Ek dosya için tıklayınız...]