GAZİ REÇETESİ KARŞILAYAN ECZANELERİN DİKKATİNE!!!

Milli Savunma Bakanlığı’dan gelen yazı uyarınca gazilere ait reçetelerin 01.07.2008 tarihinden itibaren SGK Provizyon sisteminde teyit alınarak karşılanacağı ve ödemesinin SGK tarafından yapılacağı bildirilmiştir.

Gazi reçeteleri  TC No ile SGK provizyon sistemi Kurum bölümünde  “700003  -1005 sayılı kanun” saymanlık kodu seçilerek işlenecektir. Fatura kesme işlemi SGK’da olduğu gibi ayın son günü fatura tarihi olacak şekilde Döküm II sayfasında ‘GSS diğer’ bölümünden döküm yazdırılarak yapılacaktır.

TC.No ile sistemden provizyon alınamayan gazi  ve yakınlarına ait reçeteler için MSB provizyon sisteminden reçete girişi yapılarak provizyon çıktısı alınabilir. Ancak bu  provizyon çıktısı deneme niteliğindedir. Bu yüzden reçete kaydedilmeden silinmelidir. MSB provizyon sisteminde de gözükmeyen hastalar için SGK Provizyon sayfasından deneme deneme reçete arkası alınmalıdır.

SGK provizyon sistemine kaydedilemeyen gazi ve yakınlarına ait reçeteler manuel olarak tek tek faturalandırılacaktır. Reçete  ekine gazi karnesi ön yüz fotokopisi, ilgili kanuna tabi olduğunu gösterir gazi kimlik kartı fotokopisi,  provizyon çıktısı, kişi adına düzenlenmiş fatura eklenecektir. Her bir gazi reçetesi için iskonto tutarı düşülerek ayrı fatura düzenlenmelidir.

Faturalar SGK da olduğu gibi ayın son günü fatura tarihi olacak şekilde kesilecektir.

Sistemde aktif gözükmeyen gazi ve yakınları aktivasyon işlemlerini SGK İl Müdürlüğü’ne başvurarak yaptıracaklardır.

01.07.2008 tarihinden itibaren gazi ve yakınları SGK kapsamına girdiğinden bu hastalara yazılmış olan Eritropoetin, Darbopoetin, diyaliz sıvıları  ve kan ürünlerini içeren reçetelerin sıralı dağıtılması zorunlu hale gelmiştir. Bu ilaçları içeren reçetelerin merkezde yatan hasta bürolarına ilçelerde de temsilci bilgisi dahilinde sıra ile dağıltılması ve temsilci onayından sonra oda tarafından onaylanmaları gerekmektedir. İlgili eczacılarımıza önemle duyurulur.

Eki: Aydın Askerlik Dairesinin konu ile ilgili yazısı içinTıklayınız