İLAÇTA DURUM -4-

İlaçta Durum Komisyonumuzun tarafından, ilaçların ticari ıskontolarının düşürülmesi/kaldırılması, vade sürelerinin kısaltılmasının ilaç alım koşullarında serbest eczacıların yaşadığı en temel sorunlar olarak belirlenmesinin ardından, web sitemizde eczacılarımızda farkındalık yaratmayı hedefleyen bilgilendirmeler için ‘İLAÇTA DURUM’ başlığı ile duyurular yayımlanmaktadır.

Farkındalık yaratılmasının sağlanmasının yanı sıra, komisyonumuz tarafından, öncelikli olarak, ilaç üreticisi/ithalatçısı firmalar ve ilaç dağıtım kanalları ile ilaç alım koşullarında son dönemde yaşanan değişikliklerin yarattığı sorunların aktarılacağı ve çözüm önerilerinin paylaşılacağı görüşmelerin başlatılması yönünde alınan karar gereğince,

TEB Başkanı Ecz.Erdoğan ÇOLAK ve TEKB Başkanı Ecz.Abdullah ÖZYİĞİT firmaların üst düzey yetkilileri ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirmeye başlamışlardır.

Yapılan görüşmelerin ardından, konu ile ilgili ilk bildirim Bilim İlaç Sanayi ve Tic.A.Ş tarafından yapılmış olup, söz konusu bildirimde, iskontoları kaldırılan  37 kalem ürünlerinin ticari iskontolarının Nisan ayı itibariyle  yeniden uygulanmaya başlandığı ve yine firmaları tarafından yapılan düzenlemenin ardından, kamu kurum iskontosuyla ilgili olarak, her ürünleri için, provizyon sistemine göre eczanelerden alınan oranın eczanelere yansıtıldığı,  bu konuda mağduriyet yaratacak hiçbir ürünlerinin bulunmadığı belirtilmektedir.

Diğer firmalara örnek teşkil edebileceği düşüncesiyle, Bilim İlaç San. ve Tic. A.Ş’ye, firmalarına ait geri kalan “0” iskontolu ilaçlar için de ayrıca, resmi başvuru yapılmıştır.

Diğer firmalara ait olan ve ticari iskontoları ve/veya vadeleri geriye çekilen ilaçlarla ile ilgili görüşmeler de yoğun bir şekilde devam etmekte olup, gerekli bilgilendirmeler web sitemiz aracılığı ile duyurulacaktır.

Tüm eczacı kamuoyuna duyurulur

Bilim İlacın Listesi İçin Tıklayınız