YENİ!!!KONTROLE TABİ İLAÇLAR HAKKINDA DUYURU...(EKLEME YAPILMIŞTIR.)

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün, etken madde olarak sadece Ephedrine ve Pseudoephedrine ile tuzlarını tek başına içeren ilaçların bulunduğu reçetelerin fotokopilerinin istenmesi ile ilgili olarak İl Valiliklerine göndermiş olduğu yazı ektedir.

Buna göre, söz konusu reçeteler Sosyal Güvenlik Kurumlarına fatura ediliyor ise ayrıca eczanede alıkonmayacak ve reçete kayıt defterine işlenmeyecektir. Ancak elden alınan reçetelerde ekteki listede yer alan ilaçlardan herhangi biri bulunuyorsa; reçete eczanede alıkonacak ve reçete kayıt defterine işlenecektir.

Ancak;denetlendiğinde bu reçetelerin ibraz edilmesi gerekmekte olup , ayrıca Sağlık Müdürlüğü'ne reçete veya döküm listesi gönderilmesine gerek yoktur.

Tüm üyelerimize duyurulur.

Sağlık Bakanlığının Yazısı İçin Tıklayınız