İLAÇTA SON DURUM

36.A.00. 006041
Ankara, 07.07.2009

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından alınan kararla, ilaç firmalarının son dönemde ilaç alım koşullarına dair hayata geçirdikleri değişikliklerin yarattığı sorunların belirlenmesi ve çözümü ile ilgili çalışma yapmak üzere bir komisyon kurulmuş ve komisyon tarafından elde edilen tespitler “İlaçta Durum” başlıklı duyurularımızla üyelerimizin dikkatine sunulmuştu.

Süreçte yaşanan gelişmelerin de üyelerimize aktarıldığı duyurularda, Servier İlaç ve Araştırma A.Ş’nin tüm ürünlerinin vadelerini 90 güne çıkardığı yönündeki 11.05.2009 tarihli yazılı açıklaması üyelerimizle paylaşılmıştı.

Bugün itibarıyla da, Servier İlaç ve Araştırma A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklama ile; daha önce % “0” ticari iskonto uyguladıkları ürünlerinden, eşdeğerleri bulunanlara % 7, bulunmayanlara ise, % 4 ticari iskonto uygulayacakları ilan edilmekte olup, söz konusu yazı ekte yer almaktadır.

Sürecin bu noktaya gelmesine katkı koyan tüm oda başkan ve yöneticilerimize ve değerli üyelerine teşekkür eder, üyelerinizin, bundan sonraki dayanışma ve birlikte hareket etme sureci için Türk Eczacıları Birliği ve Odanızdan yapılacak bildirimleri yakından izlemelerinin üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.

Ecz. Özgür ÖZEL

Servierin Yazısı İçin Tıklayınız