SGK NİSAN AYI ÖDEMELERİ HAKKINDA YENİ BİLGİLENDİRME (KESİNLEŞMİŞTİR)

13.07.2009 tarihli duyurumuzla, SGK yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ara ödemelerde gecikmeye yol açan teknik aksaklıktan ötürü ancak, hafta sonu, illerden bilgilerin alınarak Bütçe ve Muhasebe Dairesi Başkanlığına aktarıldığı ve muhasebe birimi tarafından da bankalara aktarımın Çarşamba gününe kadar tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiği bilgisi alındığı bildirilerek, ana ödemelerin 17.07.2009 Cuma Günü eczacıların hesaplarına aktarılabileceği duyurulmuştu.

Bu sabah, bankalara aktarımın tamamlanıp tamamlanmadığı konusunda bilgi alınmak üzere Kurum yetkilileriyle yapılan görüşmede, tüm çabalarına rağmen yaşanan sıkıntının aşılamadığı, ödemelerin daha önce bilgi verdikleri gibi 17.07.2009 Cuma Gününe yetişmesinin mümkün olmadığı ve yaşanan aksaklığın iyice büyümüş olmasından kaynaklı olarak ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda da herhangi bir bilgi veremeyecekleri bildirildi.

Bu haber üzerine, Merkez Heyetimiz, ödemelerin en kısa sürede yapılabilmesi amacıyla Kurum yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaparak, bu durumun üyelerimize yaşatacağı mağduriyete dikkat çekildi.

Görüşmeler sonucunda; Sosyal Güvenlik Kurumu Bütçe ve Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından, 2009 Nisan ayı fatura bedelleri kapsamındaki 1.158.888.540,43 TL’lik tutarın yarın bankalara aktarılacağı ve 20.07.2009 Pazartesi Günü eczacıların hesaplarında olacağı bilgisi alınmıştır.

Yarın (16.07.2009) Kurumla tekrar görüşülerek bankaların aktarımın yapılıp yapılmadığı teyit edilip üyelerimiz konuyla ilgili tekrar bilgilendirilecektir.

Ödemelerle ilgili olarak, Kurumdan kaynaklı olarak internet sitemiz üzerinden yapmış olduğumuz yanlış bilgilendirme için tüm üyelerimizden özür dileriz.

NOT: KURUM İLE BUGÜN YAPILAN GÖRÜŞME SONUCUNDA;

ÖDEMELERİN BUGÜN BANKALARA KESİN OLARAK AKTARILDIĞI VE 20.07.2009 (PAZARTESİ) GÜNÜ ECZACILARIN HESAPLARINDA OLACAĞI BİLGİSİ ALINMIŞTIR. (16.07.2009)