HİPERLİPİDEMİ/ HİPERKOLESTEROLEMİ İLAÇLARI VERİLME İLKELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK !!!

SGK Sağlık İşleri  İzmir İl Müdürlüğü  tarafından ; Hiperlipidemi / Hiperkolesterolemi ilaçlarına ait raporların katılım payından muaf olabilmesi için eski ya da yeni tarihli tüm raporlarda  Primer Hiperkolesterolemi ya da Ailevi Hiperkolesterolemi  açıklamasının mutlaka yer alması gerektiği  odamıza bildirilmiştir. Bu ifadelerden birinin yer almadığı raporlar katılım paylı olarak (2000 kodu ile)  işlenmesi gerekmektedir. Katılım paylı olarak girilecek raporlarda etken maddenin bulunması yeterli olmayıp, günlük kullanım dozu ( mg olarak belirtilmesi yeterli) mutlaka yer alacaktır.  Tüm raporlara, raporu çıkaran ilgili uzman hekim el yazısı ile Primer Hiperkolesterolemi ya da Ailevi Hiperkolesterolemi  açıklamalarından birini  yazarak, yanına  doktor kaşe imza, başhekim (ya da yardımcı) kaşe imza ve hastane mührü yapılarak  uygun  hale getirilebilir.

Bu konunun açıklığa kavuşturularak hasta ve eczacı mağduriyetlerinin giderilmesi  talebi , TEB tarafından  SGK  ‘ya yazılı olarak iletilmiş olup ; olumlu değişiklikler olması durumunda sayfamız aracılığıyla sizlere duyurulacaktır.

Tüm üyelerimize duyurulur