BAYER ILAC FIRMASININ VADE VE TICARI ISKONTOLARLA ILGILI YAPMIS OLDUGU DUZENLEMELER

36.A.00.07045
Ankara, 16.09.2009

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

İlaç alım koşullarıyla ilgili, Servier, Merck Sharp&Dohme İlaçları Ltd.Şti, GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş, Novartis Ürünleri A.Ş,  Deva Holding A.Ş, Pfizer İlaç Firması, Bilim İlaç Sanayi Tic.A.Ş. ve  Astra Zeneca İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, Birliğimizce belirlenen referanslara uygun olarak düzenlemeler yapılmış ve tarafımızca duyurulmuştu.

Bayer İlaç Firması ile Birliğimiz arasında yapılan bir dizi görüşme sonucunda, Birliğimize gönderilen 16.09.2009 tarihli yazılar ile, Birliğimiz tarafından belirlenmiş referanslara uygun olarak,

Bayer Schering Pharma adına ruhsatlı ürünlerde, 17.09.2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere,

- tüm ürünlerin vadelerinin 90 gün ve üzerine çıkartıldığı,
- iskontoların jenerikli ürünlerde %7, jeneriksiz ürünlerde %4 şeklinde düzenlendiği ve böylece ortalama satış vadelerinin 109 güne ulaştığı
- Adalat, Betaferon ve Yasmin/Yaz adlı ürünlerin vadelerinin 90 güne çıkartıldığı, bu ilaçların ıskontolarının ise Aralık ayında tekrar değerlendirileceği;

Bayer Consumer Care adına ruhsatlı ürünlerde, 17.09.2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere,

- tüm ürünlerin satış vadesinin en az 90 güne yükseltildiği,
- jeneriği olmayan tüm ürünlerde ( geri ödemesi olmayan Bepanthen grubu hariç) %4 ıskonto oranı uygulanacağı,
- jeneriği olan tüm ürünlerde (sadece %2’si reçete ile satılan Aspirin 0,5 hariç) %7 ıskonto oranı uygulanacağı,
- Aspirin 0,5 ve Bepanthen grubunun ıskonto oranlarının ise Aralık ayındaki şartlar ışığında tekrar değerlendirileceği,

Belirtilmiştir.

Eczanelerin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara hassasiyet göstererek, Birliğimizin talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapan ve bu suretle eczacılarımızın yanında olduğunu gösteren Bayer İlaç Firmasına teşekkür eder ve bu tavrın diğer tüm firmalara örnek olmasını temenni ederiz.

Bayer İlaç Firması tarafından Birliğimize gönderilen söz konusu yazı ekte iletilmekte olup, konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL