KAMU KURUM İSKONTOSU DEĞİŞECEK İLAÇLARIN İADE PROSEDÜRÜ HK.

Değerli meslektaşlarım,

T.E.B. tarafından 2 Kasım 2009 tarihi itibariyle Kamu Kurum iskontosu değişeceğinden dolayı eczanelerin uğrayacağı zararın engellenmesi için bu ilaçların dağıtım kanallarına iadesi kararı alınmış ve sayfamız aracılığıyla duyurulmuştu.

Bu amaçla bölgemizdeki ilaç dağıtım kanalları yöneticileri ile yapılan görüşme sonuçlanmış  ve ilaç iade sürecinin işleyişi ile ilgili olarak aşağıdaki hususlar belirlenmiştir.

·         Aşağıda sunulan kamu kurum iskontosu 2 Kasım 2009 tarihi itibariyle değişecek 700 adet ilacı içerir listeden eczane stoğunda bulunan ve iade edilmek istenen ürün adedi listeye yazılarak dağıtım kanalının mail adresine veya elden depoya iletilecek.

·         Listeler 2 nüsha olarak hazırlanıp 1 nüshası eczanede kalacak diğer nüshası en geç 30 Ekim 2009 Cuma günü saat 12.00’ a kadar dağıtım kanalının elinde olacak şekilde gönderilecek. Ancak eczanenin en çok çalıştığı tek depoya bildirim yapılması gerekmektedir.

·         Dağıtım kanalı yöneticileri ile 30 Ekim 2009 Cuma günü tekrar toplantı yapılarak sürecin işleyişi değerlendirilecek, ilaların iade edilmeden liste üzerinden çözüm üretilememesi  durumunda aşağıdaki yol izlenecektir.

·         Dağıtım kanalından listeye uygun olarak gelecek iade faturası örneğine göre en son 31 Ekim 2009  tarihli olmak üzere iade faturası kesilecek, kesilen iade faturası ve ilaçlar en geç  31 Ekim 2009 Cumartesi mesai bitimine kadar depoya ulaştırılacaktır. Şu aşamada depolara ilaç gönderilmemesi, Cuma günü yapılacak toplantı sonuçlarına göre hareket edilmesi uygun olacaktır.

·         Bu süreçte eczacının zararlarını karşılama konusunda hassasiyet gösteren firmaların dikkate alınması uygun olacaktır.

Tüm üyelerimizin bilgisine sunulur.

İade ilaç listesini;

Mail atacaklar Excel Formatında İndirmek İçin Tıklayınız