ORTHOVİSC FLAKON İSİMLİ İLACIN GERİ ÖDENMESİ HAKKINDA!

Orthovisc Flakon isimli ilaç bedelinin geri ödenmesi sırasında, kurum provizyon sisteminden onay alınmış olmasına karşılık Bağ-Kur İl Müdürlükleri tarafından yapılan kontrollerde kesinti yapıldığına dair bildirimde bulunulması nedeniyle, konu Türk Eczacıları Birliği tarafından Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı 'na aktarılarak bilgi istenmiştir.
    Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Baskanlığı tarafından gönderilen 13.10.2005 tarih B.13.1.BKG.0.12.00.00/09-201 sayılı yazı ile tedavide, teşhise bağlı olarak Orthovisc Flakon1ml/hafta veya 2 ml/hafta pozoloji ile kullanıldığı, bu doğrultuda sisteme giriş yapılırken gün bölümüne 7 (yedi) olarak işlenmesi gerektiği; bu şekilde her iki dize uygulama söz konusu ise on günlük doz için sistem tarafından dört kutu ilaç bedelinin ödendiği bildirilmektedir. bunu dışında yapılan hatalı yüklemelere bağlı olarak, Sistemden daha fazla sayıda ilaç için provizyon alınması mümkün olmakla birlikte, geri ödemede İl Müdürlüklerinde yapılan kontrol sonucu tespit edilen hatalara bağlıgerekli düşüşler yapıldığı belirtilmistir.
    Orthovisc Flakon isimli ilaç ve farmakolojik eşdeğerleri için Bağ-Kur provizyon sistemine yapılacak reçete girişlerinde, İl Müdürlüklerince yapılacak reçete kontrollerinde yapılacak kesinti nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize sunulur.