Gazilerin 1. Basamak Sağlık Tesislerinde yazılan reçetelerinin ödenmesi...

Daha önceki uygulamalarda gaziler, eşleri ve dul eşlerinin 1.Basamak Sağlık Tesislerinde muayeneleri sonucu yazılan reçeteleri ilgili Askerlik Şubelerince ödenmemekteydi. Milli Savunma Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’na yaptığı başvuru neticesinde ilgili karar gereği olarak 1.Basamak Sağlık Kuruluşlarındaki  ücretsiz muayenelerini takiben yazılan reçetelerinin de eczanelere ödeneceği kararı alınmıştır.

İlgili Eczacılarımıza duyurulur.

EK:TSK PROVİZYON SİSTEMİNDE YAYINLANAN 18 NOLU DUYURU.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanlığı
Sağlık Provizyon ve Tahakkuk Sistemi

18- GAZİLERİN TEDAVİ GİDERLERİ KONUSUNDA DUYURU

İLGİ :Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 24.02.2006 gün ve B.07.0.BMK.0.18.111-11. sayılı yazısı.

1. “1005 Sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun”un değişik 2 nci maddesi ile gaziler, eşleri ve dul eşlerinin Genel ve Katma Bütçeli dairelere ve idarelere ait veya bağlı hastanelerde ücretsiz tedavi edilmeleri, ayrıca bu tedavi kurumlarından ve dışarıdan alacakları ilaç bedellerinin Devlet tarafından ödenmesi hükme bağlanmıştır.

2. Gazilerin sağlık ocaklarında tedavi olmaları ve tedavi sonucunda sağlık ocakları tarafından yazılan ilaç bedellerinin ödemesi konusunda tereddütler oluştuğundan, MSB.lığı tarafından konu Maliye Bakanlığına intikal ettirilmiştir.

3. Maliye Bakanlığı ilgi cevabi yazıda; bahse konu şahısların, 4736 sayılı kanunun 1nci maddesinin birinci fıkrasından muaf tutulduğunu, bu itibarla; gaziler ile bunların eşleri ve dul eşlerinin birinci basamak resmi sağlık kurumlarında ücretsiz tedavi göreceklerinden, görmüş oldukları tedavilerine ilişkin ilaç reçete bedellerinin Devlet tarafından ödenmesinin mümkün bulunduğunu bildirmiştir.

Saygı ile duyurulur. (10 Mart 2006)