EGE ECZACI ODALARI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ...

EGE ECZACI ODALARI DANIŞMA KURULU SONUÇ  BİLDİRGESİ

Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu toplantısı, 17 Şubat 2018 tarihinde Muğla Eczacı Odası ev sahipliğinde Muğla Gökova Akyaka'da yapıldı.

EDAK Ecza Kooperatifinin durumunun değerlendirilmesi, SGK Protokol Revizyon Süreci ve bölgesel sorunlar gündemiyle yapılan toplantıya TEB Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. Kubilay Aydın, Ecz. Cem Mercül, TEB Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Halime Özen ve Ege Bölgesindeki tüm eczacı odalarının başkan ve yönetim kurulları katıldı.

Toplantı sonucu oluşan sonuç bildirgesi aşağıdadır:

1-- Masum insanları katleden ve ülkemize saldırılarda bulunan terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak adına Suriye'nin Afrin Bölgesinde başlatmış olduğu "Zeytindalı Harekatı"nda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Mehmetçiğimize her zaman olduğu gibi bu harekatı da başarı ile tamamlayacağına inancımız tamdır. Bu kapsamda bölgede oluşabilecek ilaç ve tıbbi malzeme başta olmak üzere her türlü ihtiyaç için Türk Eczacılar Birliği'nin odalar aracılığıyla gerekli olan süreci yönetmesi uygun olacaktır.

2- Gerçek sahibi eczacılar olan kooperatiflerimiz, mesleğimizin sürdürülebilmesi ve geleceğimiz için vazgeçilmezimizdir. EDAK Ecza Kooperatifi'nin son dönemde yaşadığı zor döneme ve tüm olumsuzluklara karşı Türk Eczacıları Birliği'nin vermiş olduğu desteği önemsiyor ve teşekkür ediyoruz. TEKB ve diğer kooperatiflerimizin de EDAK hakkında vermiş oldukları sözleri en kısa sürede yerine getireceklerine inanıyoruz.İlaç firmalarının kooperatifimize gereken kolaylığı sağlamasını ve tüm meslektaşlarımızın da EDAK'ı geçmişteki olduğu gibi aidiyet ruhu ile destektemeye devam etmelerini bekliyoruz.

3-Yeni imzalanacak olan S.G.K protokolünde iskonto baremlerinin özellikle ilaç fiyatlarında gelen zamlardan sonra ivedilikle güncellenmesi ve bu iskontoların S.G.K'ya kesilen fatura miktarları üzerinden yapılması başta olmak üzere yeni protokolde genel olarak eczacıların yaşadığı ekonomik sorunları azaltacak ve beklentilerine karşılık verecek bir protokol olmasını bekliyoruz.

4-Bizler birlikteliğimizin en önemli gücümüz olduğunu çok iyi biliyoruz.Üst birliğimiz olan Türk Eczacıları Birliğinin kuruluşundan bugüne kadar tamamen meslek sorunları ve çözümlerine odaklı, meslek siyaseti; kamu ve halk sağlığı yararına yönelik politikalar oluşmasında katkı sağlayan bir çalışma içinde olmuştur. Bugün de meslektaşlarımızın desteği ile siyasetten uzak tamamen meslek sorunlarının çözülmesi, sağlık hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi ve ülke ekonomisine ve halk sağlığına katkı noktasında görevine devam edeceğine inancımız tamdır.

5- Her zam döneminde yaşanan ilaç yokluğunun mağduru eczacılarımız ve vatandaşlarımız olmaktadır. Bulunamayan ilaçların sorumlusu eczacılar değildir!!!

Eczacı kamuoyuna saygılarımızla...

İZMİR ECZACI ODASI