İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemelere İlişkin SGK Duyurusu Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 23.05.2018 tarihinde yayımlanan “2017/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı duyuru şöyledir:

2017/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında

“Bilindiği üzere, 10/05/2018 tarih, 30417 sayılı Resmi Gazetede “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır. Söz konusu Tebliğ ile yapılan düzenlemeler açısından aşağıda yer alan maddeler de dikkate alınarak işlem yapılması gerekmektedir.

1) 4.2.8-A Enteral beslenme ürünleri maddesinde yapılan düzenleme öncesindeki “obezite cerrahisi” için düzenlenen raporlar hariç mevcut raporlar süresi sonuna dek geçerlidir.

2) Tebliğin “Lipid düşürücü ilaçların kullanım ilkeleri” başlıklı 4.2.28 numaralı maddesinde “kolestiramin” etkin maddeli ilaç için yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporlar süresi sonuna dek geçerlidir.

3) Tebliğin “Idiyopatik Pulmoner Fibrozis (IPF) tedavisinde ilaç kullanım ilkeleri” başlıklı 4.2.46 numaralı maddede yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporlar süresi sonuna dek geçerlidir. Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Duyuru için tıklayınız.