Suboxone Kullanımı Hakkında

05.09.2018

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize yapılan bildirimler doğrultusunda, Suboxone isimli ilacın "Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar" listesinde belirlenen maksimum doz ve kutu adedi aşılmamak kaydıyla bir reçetede 14 günden uzun süreli tedavinin planlanmasının uygun olup olmadığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na sorulmuştur.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumutarafından Birliğimize gönderilen ekteki yazı ile;

Söz konusu ilaçlar için renkli reçete sistemine geçilmesi ve sistem üzerinden maksimal doz hesaplamalarının yapılmasından dolayı, yapılan incelemeler ve 25.07.2018 tarihli Kurum Komisyon Kararı gereğince, bu ilaçlar için geçerli olan "Her bir farmasötik form için kırmızı reçete 14 günden önce tekrarlanmayacaktır" ifadesinin kaldırıldığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

TİTCK’nın 14.08.2018 tarih ve E.151805 sayılı yazısı

Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar Güncel Listesi

AYDIN EczacI ODASI