Bazı Aşılar İçin Hazırlanan Sağlık Mesleği Mensubu Mektubu Hakkında

41.A.00/6569

10.09.2018

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 06.09.2018 tarihli ve E.159053 sayılı yazı ile, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü belirtilerek,

Bu doğrultuda “Glaxosmithkline İlaçları San. Ve Tic. A.Ş.”nin ithal ruhsatına sahip olduğu “Twinrix, Boostrix IPV, İnfantix IPV, İnfanrix IPV+HİB, İnfanrix Hexa, Varilrix, Priorix, Priorix-Tetra, Havrix ve Enderix” simli aşılarında sızıntı riskinin olması nedeniyle potansiyel düşük doz uygulama hataları hakkında bilgileri içeren ve Kurumca onaylanan mektubun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve Sayın Sağlık Mesleği Mensubu Mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

TİTCK’nın 06.09.2018 tarih ve E.159053 sayılı yazısı için tıklayınız.