ÖNEMLİ!!! JANDARMA REÇETESİ KARŞILAMAMANIN FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.!!!!

Değerli Meslektaşlarımız,

Aydın merkezde sıralı olarak karşılanmakta olan Jandarma er –erbaş reçetelerinin gece nöbet saatlerinde ve hafta sonu nöbetlerinde eczanelerimiz tarafından sözleşmelerinin olmaması ve sıranın onlarda olmadığı gerekçesi ile karşılanmadığı tarafımıza iletilmiştir.

Kurum tarafından yazılan reçeteler "19 09 00 06 " kurum koduyla giriş yapılıp, C Grubu Sıralı Dağıtım kutucuğu işaretlenerek kayıt edilecektir.

Jandarma Er-Erbaşlar SGK kapsamında olup ayrıca sözleşme gerekmemektedir.

SGK Protokolünün   5.3.1 Maddesi aşağıdaki gibi düzenlenmiştir;

5.3.1 Reçetede yazılan ilacın eczanede bulunduğu halde eczanede bulunan ilacın verilmediğinin ve/veya reçete karşılamada reçete  veya hasta seçimi yapıldığının ve/veya reçete sahibinin kurallara uygun yazılmış ve provizyon  sisteminin onay verdiği reçetesinde yer alan ilacı hastaya bedeli karşılığında satıldığının tespiti halinde, eczane yazılı olarak uyarılır, tekrarı halinde sözleşme feshedilir ve 2 (iki) ay süre ile sözleşme yapılmaz. Hastanın kendi isteğiyle aldığı reçeteler için bu madde hükmü uygulanmaz.

Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için gereken  hassasiyeti göstermesi önemle duyurulur.