Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı Samsun’da Devam Ediyor

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı, 18 Temmuz Perşembe günü Samsun’da başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Milli Mücadele’nin yüzüncü yılı dolayısıyla hazırlanan anı defterini, Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı katılımcıları ve tüm eczacılar adına imzaladı. Çolak, yazısında: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızı başlatan o büyük adımın yüzüncü yılında Samsun’dayız. Bugün, modern Cumhuriyetimizin kurucuları ve Kurtuluş Savaşı kahramanları ile 100 yıl sonra aynı toprağa basmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de, toplumumuzun esenliği ve sağlığı için, sizin izinizde, halkın hizmetindedir” ifadelerine yer verdi.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Türk Eczacıları Birliği 6. Bölge Samsun Eczacı Odası yeni hizmet binası açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine; Samsun Valisi Osman Kaymak, Önceki Dönem Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ünal Kaya, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Selami Arslan, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri katıldı.

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, yaptığı konuşmada, “Bu yıl, Kurtuluş meşalesinin yakıldığı, bağımsızlık mücadelesinde ilk adımların atıldığı 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılını kutluyoruz. Bu anlamlı yılda, bölgelerarası toplantıya, güneşin doğduğu şehirde, Samsun’da ev sahipliği yapmaktan ve Eczacı Odamızın yeni hizmet binasının açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, yaptığı konuşmada Samsun Eczacı Odası’nın ilk kurulan Odalardan birisi olduğunu, köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti ve geçmişten günümüze yetiştirmiş olduğu kadrolarıyla eczacılık mesleğine yaptığı katkılardan bahsetti.

Samsun Valisi Osman Kaymak, konuşmasında Türk Eczacıları Birliği’ni Samsun’da ağırlıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Milli Mücadele’nin yüzüncü yılı ruhunun herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Kaymak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Samsun Eczacı Odası yeni hizmet binasının açılışının ardından Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın açılış törenine geçildi.

Toplantının açılış töreninde konuşma gerçekleştiren 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Nutuk’tan alıntı yaparak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “1919 senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım” sözlerini hatırlattı. Bölgelerarası toplantıların mesleki ve bölgesel sorunları tartışmak adına önemli platformlar olduğunu kaydeden Karacan, toplantının eczacılık mesleği ve halk sağlığı adına önemini vurguladı.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Çolak konuşmasında, “Ülkemize, mesleğimize ve sağlığa dair güncel gelişmeleri masaya yatırdığımız, bilgiyi paylaşarak birbirimizi tamamladığımız ve bu doğrultuda yol haritamızı şekillendirmeye çalıştığımız için bölgelerarası toplantıların bizler için anlamı büyük. Çünkü bizler birlikte düşünmeye, birlikte gelişmeye, birlikte güçlenmeye inanıyoruz” sözlerine yer verdi.

Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, yerli ilaç vurgusu yaparak ilaçta yerelleşmenin eczacıların görevi, ödevi ve sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

Açılış töreninde, yakın zamanda hayatını kaybeden Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ferat Değer anısına hazırlanan belgesel izlendi.

Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile devam etti. Üney, kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek Türk Eczacıları Birliği’nin geçtiğimiz altı aylık dönemde yaptığı çalışmalara ilişkin detayları katılımcılarla paylaştı.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın ilk günü, gazeteci yazar İsmail Saymaz’ın Atatürk’ün İzinde 100 Yıl isimli programı ile sona erdi.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın ikinci günü, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol’un Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporunu sunumu ile başladı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. M. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu’nu katılımcılarla paylaştı.